Lyder det ikke bare lækkert?
Med en duft af både kanel, nellike og kakao kan denne simple opskrift kun frembringe julehygge og julestemning.

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • Kakaoblanding:
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. kakao
  • En lille smugle stødt nellike
  • Chokoladeblanding:
  • Revet skal fra ½ appelsin
  • 50 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Sæt mandler på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter (men hold lige øje med dem).
  • Når mandlerne er ristet færdigt, skal de køle af. Imens forberedes kakaoblandingen, som skal drysses henover de chokoladeovertrukne mandler.
  • Tilsæt kanel, kakao og stødt nellike i en lille skål og bland godt med en ske.
  • Derefter skal forberedes et vandbad til at smelte chokoladen. Dette gøres ved at vand bringes i kog i en lille kasserolle. Sæt en skål ovenpå og tilsæt chokoladen. Når chokoladen begynder at smelte tilsæt da revet appelsinskal til blandingen.
  • Tag et par mandler af gangen og sæt dem ned til den smeltede chokolade. Rør samtidig rundt med en gaffel, så mandlerne tildækkes helt af chokolade.
  • Brug gaflen til at fiske chokolademandlerne op og sæt dem forsigtigt på en tallerken med bagepapir. Stil chokolademandlerne på køl så chokoladen kan størkne.
  • Nu er mandlerne klar til at få det sidste jule-touch: drys med kakaoblandingen. Der kan også tilsættes lidt kakaoblanding i et lillesyltetøjsglas, som på billedet, og tilsæt et par mandler og ryst forsigtigt.
  • Så kan I bare gå i krig med julegodterne 🙂