Denne kålsalat er både mættende, let og yndig. Den tager ikke lang tid at bikse sammen, og man kan sagtens lave dobbelt op på portionen – for den kan godt holde sig et par dage i køleskabet.

Man kan for eksempel tage resterne med til frokost. Denne salat bliver nemlig kun bedre af at stå og trække smag.

Opskrift til 3 personer:

Ingredienser

  • 1/2 kålhoved – her er brugt spidskål
  • 3 gulerødder
  • 2 forårsløg
  • En håndfuld frisk persille

Dressing:

  • 1,5 dl soyayoghurt
  • 1 tsk. sennep
  • saften fra 1/2 citron
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sødt som fx kokossukker eller agavesirup
  • salt og peber

Drys: Tørristet græskarkerner

 

Fremgangsmåde

  1. Snit kål fint – du kan eventuelt bruge et mandolinjern
  2. Riv gulerødderne, hak forårsløg og persille
  3. Alt det grønne tilføjes en stor skål
  4. Lav dressingen ved at tilf’øje alle ingredienser og rør godt.
  5. Hæld dressingen over salaten og rør rundt.
  6. Stil nu salaten på køl – gerne et par timer eller mere inden servering
  7. Inden servering rist da græskarkerner på en tør pande.
  8. Når græskarkernerne begynder at få lidt farve tages de af panden.
  9. Drys derefter græskarkernerne over salaten og server med det samme