Mmm… En cremet tomatsuppe med røde linser kalder, når det blæser og regner udenfor. Så handler det nemlig om at hygge sig indenfor! Tomaterne er bagt i ovnen for at give endnu mere power i smagen 🙂

Denne opskrift på en tomatsuppe er inspireret af, hvad køkkenhaven og drivhuset har givet af høst i sommeren 2019, og der stilles ikke krav til en specifik tomat-sort i opskriften 🙂
Som det ses på billedet nedenfor, så er der både brugt bøffeltomater og cherry tomater fra drivhuset 🙂 og hold op hvor blev resultatet lækkert! Om det er fordi, at der ved opskriftens udformning blev brugt hjemmedyrkede tomater og basilikum, kan selvfølgelig godt være – men det er sikkert, at den også skal laves igen, når det bliver ENDNU koldere udenfor!

 

Denne opskrift på cremet tomatsuppe med røde linser kræver hverken vilde køkkenkunster eller krydderier, som man ikke kan udtale – så det er bare med at komme igang 🙂

Som tilbehør til suppen er det super lækkert at drysse nogle grofthakkede saltede mandler henover. Det giver lidt knas til suppen. Du kan både finde en opskrift på saltede mandler her, men ellers kan du også købe dem letsaltet her i vores webshop 🙂

Opskrift til ca. 4. personer.

Ingredienser

  • 500 g friske tomater (brug den sort, som du har lyst til)
  • 1 løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • En håndfuld frisk basilikum
  • 150 g røde linser
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • o,5 liter grøntsagsbuillon
  • Olivenolie
  • 0,5-1 tsk cayenne peber (kan udelades)
  • Oregano
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Suppehorn
  • Frisk basilikum
  • Saltede mandler (kan købes her)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 180 graders varmluft.
  2. Imens ovnen varmer skæret tomaterne ud i mindre stykker, hvorefter de lægges fordelt på en bageplade sammen med hele hvidløg.
  3. Hæld lidt olivenolie over tomater og hvidløg og drys med salt, peber og oregano.
  4. Når ovnen er varm sættes tomater og hvidløg ind i ovnen og bager i ca. 20 minutter.
  5. Imens tomaterne bager hakkes løg og basilikum groft.
  6. Hæld olie i en gryde og tilsæt cayennepeber og løg.
  7. Når løgene er bløde tilsættes de røde linser, og du steger ved høj varme i ca. 1 minut.
  8. Skru ned for varmen efter et minut og tilsæt de færdigbagte tomater og rør godt.
  9. Hæld nu kokosmælk, flåede tomater og grøntsagsbuillon i gryden og rør det hele godt sammen.
  10. Når det begynder at simre i gryden tilsættes den friske basilikum.
  11. Nu må retten gerne stå i minimum 30 minutter og hygge-simre (men gerne længere, hvis der er tid 🙂 )
  12. Når tomatsuppen har simret færdig, blendes hele indholdet med en stavblender for at få en cremet og ensartet suppe.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Server med kogte suppehorn, frisk basilikum og hakkede saltede mandler.

Velbekomme 🙂