Crunchy kernedrys
Denne opskrift på crunchy kernedrys kan i den grad gøre enhver mandag morgen lidt bedre 😉
Som navnet antyder er den meget knasende, og denne udgave af en morgenmadsdrys er uden olie, men indeholder derimod naturligt fedt fra de forskellige kerner og mandelsmør, som indgår i ingredienslisten.
Derudover giver dadlerne sammen med vanilje og kanel en perfekt sødmen.
Hvis du ikke har de præcis samme tørre ingredienser, så kan man sagtens tilføje andre kerner eller nødder i stedet.
Ingredienser
- 130 g dadler uden sten
- 1 dl vand
- 50 g mandelsmør (se opskrift her)
- 1/2 tsk. kanel
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 knsp. salt
- 130 g havregryn
- 30 g ristede hampefrø
- 30 g solsikkekerner
- 30 g græskarkerner
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150 graders varmluft
- Hæld nu dadler, vand, mandelsmør, kanel, vaniljepulver og salt i en blender.
- Ingredienserne skal blendes godt sammen til en ensartet masse – den må godt være lidt tyk i konsistensen.
- Hæld nu massen over i en skål og tilsæt havregryn, hampefrø, solsikkekerner og græskarkerner og rør det hele godt sammen.
- Fordel nu det hele godt ud på en beklædt bageplade og sæt i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
- Derefter røres der i blandingen, den vil nemlig stadig være “blød”.
- Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag i yderligere 15 minutter. Men rør i blandingen hvert 5. minut, så alt får lige meget varme, og intet brænder på 🙂
- Tag drysset ud af ovnen og lad det køle helt af inden det opbevares i lufttæt beholder i køkkenskabet 🙂
Print opskrift: