Saltet dadelkaramel – det er som sød musik i manges øre!

Lav denne lækre og simple opskrift med Nøddebazarens Deglet Nour dadler, som i forvejen har en undertone af karamel. karamel smager jo både godt med en kraftfuld chokoladekage eller som lidt ekstra til din is.

Opskriften er meget simpel, og du skal kun bruge fem ingredienser og en blender, hvorefter du har den lækreste hjemmelavede karamel på ca. 10 minutter.

 

Opskrift til et lille glas:

Ingredienser

  • 100 g dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • 3/4 dl kogende vand
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 salt

 

Fremgangsmåde

  1. Dadler lægges i blød i ca. 5 minutter i kogende vand.
  2. Blend derefter dadlerne sammen med vandet og de resterende ingredienser indtil du opnår en cremet konsistens.
  3. Hæld på et helt rent glas og sæt på køl.
  4. Karamellen kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet – men mon ikke den bliver spist lang tid inden? 😉

 

Velbekomme!