Den syrlige julesnitte indeholder blandt andet Nøddebazarens tørrede ananas. Derudover får den sin grønne farve fra de usaltede pistacienødder. Lad dette være den alternative julekonfekt i decembers søde tid. December er også en tid, hvor meget sukker kommer indenbords – men disse snitter er udelukket sødet fra de tørret ananas – og så er de både raw, glutenfrie og selvfølgelig veganske 🙂

 

Opskrift til ca. 20 små stk.

Ingredienser

  • 150 g tørret ananas
  • 100 g pistacienødder (kan købes her)
  • 100 g mandler (kan købes her)
  • 30 g kokosmel
  • 100 g havregryn
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 knsp. salt
  • Lidt vand

Pynt:

  • Ca. 80 g mørk chokolade
  • Gojibær
  • Kokosflager
  • 1 tsk kokosolie

 

Fremgangsmåde

  1. Lad de tørre ananas ligge i blød i kogende vand i ca. 5 minutter.
  2. Blend nu mandler og pistacienødder og hæld over i en skål.
  3. Tilsæt kokosmel og salt og rør i skålen.
  4. Blend nu ananas med lidt af kogevandet samt kokosolie.
  5. Ananas-blandingen blandes nu godt sammen med de resterende hænder.
  6. Dejen vil være lidt klistret.
  7. Fordel du snittedejen på en flad plade med bagepapir og sæt i fryseren.
  8. Imens dejen fryser, forberedes pynten.
  9. Lav et vandbad ved at sætte lidt vand i kog i en kasserolle og sæt derefter en skål over kasserollen.
  10. Hak nu chokoladen groft og hæld over i skålen sammen med 1 tsk kokosolie.
  11. De varme dampe vil få chokoladen til at smelte, så der skal røres godt samtidig.
  12. Når chokoladen er helt smeltet skal den hældes over snittedejen.
  13. Fordel evt. chokoladen med en dejskraber.
  14. Inden chokoladen størkner pyntes med gojibær og kokosflager
  15. Sæt nu det hele tilbage i fryseren og lad det fryse i ca. 1 time.
  16. Nu kan snitterne skæres i de ønskede størrelser.
  17. Server snitterne med det samme eller opbevar dem i fryseren i lufttæt beholder 🙂