Dukkah er en nødde-krydderiblanding som er rigtig god til at gøre en salat lidt mere spændende, drys den over din suppe eller andre varme retter. Oprindeligt serveres dukkah med brød og olie. Dette kunne jo være det arabiske twist til det spanske tapas bord? 🙂

Hav altid et glas stående i krydderiskabet, for det bliver hurtigt en vigtig basisvare 😉

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g usaltede pistacie nødder
  • 2 spsk. nigellafrø
  • 1,5 spsk. fennikelfrø
  • 1,5 spsk. korianderfrø
  • 1 tsk. himalayasalt

 

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser tørristes på en varm pande.
  2. Når krydderierne begynder at dufte i køkkenet og nødderne har fået en gylden farve tages det hele af panden.
  3. Lad blandingen køle lidt af.
  4. Blend det hele i en minihakker eller en lille kaffemølle og hæld over i et rent glas.