hjemmelavet falafler med tahin og broccoli
Falafler er altid en god ide. Til frokost, til aftensmaden, til buffeten, til sammenskudsgildet osv. De er en klassiker i det plantebaseret køkken!
Her kommer Nøddebazarens bud på en falafel tilføjet broccoli og vores hjemmelavet tahin.
Opskrift til ca. 4 personer:
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk. tahin*
- 1 spsk. loppefrøskalder
- 150 g broccoli
- 1 frisk chili
- 2 tsk. koriander
- 2 tsk. spidskommen
- Saft og skal fra ½ citron
- 70 g havregryn
*Opskrift på tahin kan findes her:
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Hæld vandet fra kikærterne over i en skål (dette kan kun gøres hvis det er økologiske kikærter som kun ligger i en saltlage, ellers brug 1 dl vand).
- Tilsæt derefter loppefrøskalder til vandet, rør og lad stå i ca. 10 minutter.
- Hak derefter broccoli fint i en minihakker.
- Tilsæt nu alle ingredienser undtagen havregryn til skålen.
- Brug en stavblender og blend det hele godt sammen, indtil der hverken er klumper eller hele kikærter i blandingen.
- Hæld derefter havregryn i blandingen og rør sammen med en ske.
- Form nu falaflerne og sæt dem på en bageplade.
- Falaflerne skal have ca. 15-20 minutter i midten af ovnen.
- De er klar til servering med det samme.
- Et lille tip: de smager også fantastisk dagen derpå, så lav endelig ekstra så der er til madpakken næste dag!
Print opskrift: