Disse græskarboller med ølandshvede kan hurtigt blive en fast del af morgenbordet i weekenderne, hvor man har ekstra tid til at slappe af 🙂

Boller er nemme at lave – dog skal man huske, at dejen skal hæve i køleskabet i minimum 6 timer og gerne natten over. Så lad det blive en rutine, at lave dejen aftenen inden, og voila –  så har du friske hjemmelavede boller til weekendbordet næste morgen.

 

Opskrift til ca. 8 boller

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand
  •  1/4 pakke gær (svarende til 12,5 g)
  • 150 g rugmel
  • 150 g ølandshvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. dadelsirup eller anden sødme
  • 60 g græskarkerner
  • 30 g chiafrø
  • 1 tsk. salt

Pynt: 

  • Græskarkerner

 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vand
  2. Tilsæt græskarkerner, chiafrø, dadelsirup og rugmel og rør godt.
  3. Tilsæt hvedemel og ølandshvede lidt af gangen, mens du rører godt i dejen.
  4. Dejen skal være ret våd, når alt melen er rørt i.
  5. Stil nu skålen med dejen i køleskabet beklædt med folie i minimum 6 timer (gerne længere).
  6. Varm ovnen til 225 graders varmluft.
  7. Form bollerne ved hjælp af to store skeer og sæt dem på en bageplade.
  8. Drys nu med græskarkerner over bollerne.
  9. Sæt bollerne i midten af den opvarmede ovn og bag dem i ca. 20 minutter.
  10. Lad bollerne stå og køle af i 10 minutter inden servering.

Velbekomme og rigtig god morgen 🙂