Her kommer en opskrift på en vegansk cheesecake med græskar og cashewnødder – denne kan for eksempel laves, når der skal være halloween!

 

Opskrift til ca. 10 personer:

Ingredienser

  • 6 dl blandede nødder (her er brugt pekan- og hasselnødder)
  • 250 g medjool dadler uden sten
  • 8 spsk. kokosmel
  • 1 dl vand
  • et nip salt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en stærk blender/foodprocessor og blend ingredienserne sammen til en klistret masse.
  2. Tag en tærtefad (her er brugt et fad med en diameter på 12 cm) og beklæd den med bagepapir.
  3. Den klistrede nøddebundsmasse spredes jævnt ud i tærtefadet med letfugtede
  4. fingre ved at trygge dejen ned i fadet.
  5. Sæt fadet i fryseren mens fyldet forberedes.

 

Ingredienser til fyldet

  • 5 dl cashewnødder (OBS: SKAL UDBLØDES I 4 TIMER I VAND)
  • 1 hokkaidogræskar og dermed 3 dl græskar puré
  • 6 spsk. kokosolie
  • 6 spsk. agavesirup (eller anden sødning)
  • 1 tsk. vaniljepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Græskarpuré laves først ved at skære hokkaidogræskar i halve.
  2. Græskarkernerne fjernes.
  3. Skær nu græskaret i mindre stykker og kog det med letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil græskarstykkerne er møre.
  4. Blend derefter den kogte græskar med lidt salt.
  5. Afmål 3 dl af fyldet.
  6. Græskarpuréen sættes med det samme på køl.
  7. Nu kan resten af fyldet forberedes
  8. De udblødte cashewnødder hældes over i en si og skydes.
  9. Alle ingredienser inklusiv græskarpuré hældes over i en blender hvor det hele blendes sammen indtil der kommer en cremer konsistens uden klumper.
  10. Fyldes fordeles nu med en dejskraber over nøddebunden som er kølet godt af.
  11. Lad til slut kagen køle i minimum 2 timer.
  12. 15 minutter inden servering tages kagen op af fryseren og pyntes. Kun fantasien sætter grænser – vi har pyntet med kokosmel og en farlig edderkop!