Vi vil gerne dele (den bedste) opskrift på en cremet og intens hasselnøddesmør –den er perfekt til en lun hjemmebagt bolle.

Opskriften er både uden raffineret sukker, simpel og helt fantastisk i både smag og tekstur!

 

Ingredienser

  • 150 g ristede hasselnødder fra Nøddebazaren
  • 2 tsk. kakao
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 ½ tsk. kokossukker
  • et nip salt

 

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt alle ingredienser i en blender og lad den køre indtil der kommer en smøragtig konsistens.
  2. Stop blenderen løbende og skrab blandingen fra kanterne, og start blenderen igen. Alt efter hvor stærk din køkkenmaskine er, skal der blot lidt tålmodighed til. Til sidst vil massen nemlig få en smøragtig konsistens fordi olierne fra nødderne frigives.
  3. Når nøddesmøren har fået den ønskede konsistens, hældes den over i et skoldet glas med låg eller anden lufttæt beholder.
  4. Stil nøddesmøren et mørkt og tørt sted – for eksempel i et skab med tørvarer. Den kan sagtens holde sig i 3 uger (men så længe kommer den nok ikke til at stå i skabet 😉 )

At lave dobbelt portion og give det ene glas i en værtindegave, vil helt sikkert også være et hit!