Skal du have lidt til den søde tand som en del af din picnic?
Eller er du måske blot lidt lækkersulten, når du har fri fra arbejde?

Så spis i stedet en af disse lækre søde havrebars som er lige til at tage med på farten.
De er uden raffineret sukker, og de er meget lette at tage med på farten. De skal blot opbevares i en lufttæt beholder.
Det er da smart, hvis du for eksempel skal ud og køre langt, og du skal have lidt med til køreturen 😉

Opskriften giver ca 10-12 stk.

Du skal bruge:

  • 2 dl havregryn + 1 dl havregryn som blendes til mel
  • 1 dl kokosmel
  • 1,5 dl mandler (kan købes her)
  • 2 spsk chiafrø (kan købes her)+ 8 spsk vand
  • 1 dl kokossukker
  • 2 spsk kokosolie
  • 1,5 tsk vaniljeekstrakt (det er billigere end vaniljepulver 😉 )
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver

Pynt:

  • 70 g mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Ovnen tændes til 175 graders varmluft, så den kan varme op imens barerne forberedes.
  2. Chiafrø røres sammen med de 8 spsk vand, og sættes til side i ca 2 minutter.
  3. Mandler blendes til mel og hældes over i en skål.
  4. Tilsæt havregryn, havremel, bagepulver, salt og kokossukker og bland det godt sammen.
  5. Tilsæt nu kokosolie, vaniljeekstrakt og chiafrø og bland det hele godt sammen med hænderne. Massen sakl være helt sammenhængende.
  6. Put nu det hele over i en beklædt form, og pres massen godt ned, så den bliver ensartet i tykkelsen hele vejen rundt (på billedet er der ca 1,5 cm i tykkelse).
  7. Sæt nu i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter eller indtil massen er gylden på toppen.
  8. Tag nu massen ud af ovnen og bræk mørk stykker chokolade over, og put på toppen af den varme havremasse.
  9. Chokoladen vil begynde at smelte, og så skal du blot fordele chokoladen med en ske.
  10. Lad nu det hele køle af i køleskabet og skær først ud i ønskede stykker, når den er helt kold.
  11. Så er de klar til at komme med på tur 🙂