Så er der lavet en omgang havregrynskugler med chokolade og rom.

Det er en lille lækker sag, som gør sig rigtig godt i den søde juletid sammen med den øvrige konfekt.

Lav dem sammen med børnene og giv dem lidt “chokoladefingre” 🙂

Opskriften er baseret på en romessens, så selv børnene også kan spise med.

Opskriften giver ca. 15-20 stk. alt efter hvor store de formes.

Ingredienser

  • 50 g havregryn
  • 80 g valnødder (kan købes her)
  • 4 spsk kokosmel
  • 80 g dadler
  • 2 spsk hasselnøddesmør (se opskrift her)
  • 65 g chokolade
  • 2 tsk kokosolie
  • 4 tsk romessens
  • 1 knsp salt

 

Fremgangsmåde

  1. Overhæld dadler (uden sten!) med kogende vand, så de kan stå og blive helt bløde (ca. 5-10 minutter)
  2. Hak imens valnødder groft og hæld over i en skål sammen med havregryn, kokosmel og salt.
  3. Hæld nu vandet fra dadlerne og blend dem helt bløde og cremet sammen med  kokosolie, romessens og hasselnøddesmør.
  4. Rom-massen hældes nu over til skålen med de øvrige ingredienser
  5. Nu skal chokoladen smeltes, Dette kan fx gøres ved hjælp af et dampbad, hvor en lille kasserolle med vand varmes op på blus. Sæt en skål med din chokolade ovenpå kasserollen og lad dampene smelte chokoladen. Rør hele tiden med en ske. Når chokoladen næsten er helt smeltes, tages skålen af og rør stadig godt, så den sidste chokolade vil smelte fra den øvrige varme.
  6. Tilsæt nu den smeltede chokolade til de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen.
  7. Teksturen vil være klistret, så sæt skålen i fryseren i 10 minutter inden du ruller til ønskede kugler.
  8. Når de 1o minutter er gået, og kuglerne er rullet, sæt dem da i fryseren igen (fx i en lufttæt beholder) og lad dem stå i ca. 30 minutter i fryseren inden servering.
  9. Efterfølgende kan de godt stå i køleskabet i den lufttætte beholder. Dermed vil de stadig bibeholde et let og blødt bid 🙂

Mums og velbekomme.