Havregrynskugler med lime er en lille justering i en ellers klassisk version 🙂

De fleste elsker denne lille kagelignende havregrynskugle – og den kan altså peppes op på mange forskellige måder! Her har vi fx tilføjet lidt lime, som får fremhævet sødmen endnu mere.
Med groft hakket nødder er der også et dejligt bid, så den skal I da prøve – den kræver ikke store kundskaber i et køkken udover en blender 🙂

(TIP: De smager fantastisk dyppet i en lille smugle hjemmelavet hasselnøddesmør)

De er lækre og lige at have med i madkassen til børnene, eller som en lille snack på farten.
Opbevar dem blot i en lufttæt beholder.

 

Opskrift til ca. 20 stk.

Det skal du bruge:

  • 80 g havregryn
  • 80 g kokosmel
  • 80 g mandler (kan købes her)
  • 80 g dadler (kan købes her)
  • Saft fra 2 lime
  • 1 spsk chiafrø (kan købes her)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk kokosolie
  • 4 spsk sirup
  • 1 knsp salt

Sådan gør du:

  1. Læg først dadler i blød i kogende vand i ca. 5 minutter (så er de lettere at blende)
  2. Hak mandler groft og bland dem sammen med havregryn, kokosmel, chiafrø, salt og vaniljepulver.
  3. Blend nu dadler, limesaft, kokosolie og sirup sammen og hæld over de tørre ingredienser og bland sammen.
  4. Blandingen kan godt være lidt klistret, så form forsigtigt kugler i ønskede størrelse og sæt i fryseren i 1 timer eller køleskabet i 2 timer inden servering.
  5. Kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i ca. 3-5 dage (men mon ikke de bliver spist før 😉 )