En hjemmelavet æblemos kan måske for nogle sætte minderne om barndommen igang?

I Danmark er vi så heldige at vi omkring september har et OVERFLOD af æbler rundt omkring i haverne. Og så handler det bare om at komme ud og plukke dem! Æbler kan bruges til et hav af opskrifter – og æblemos kan både bruges i bagværk samt som sødning i fx en hjemmelavet mysli.

(Det skal tilføjes at æblemos ovenpå sin havregrød også er et lækkert twist til en hurtig morgenmad)

 

Her kommer en meget simpel opskrift, som ikke tager mere end 10 minutter at lave – og her får du en kasserolle med æblemos 😉

Du skal bruge:

  • 6-8 æbler
  • Saften fra 1 økologisk citron
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • Lidt vand så det dækker bunden i kasserollen

Sådan gør du:

  1. Skyld og hak æblerne i små tern og tilsæt en kasserolle med vand i bunden (hvis det ikke er øko æbler, skal skrællerne af æblerne, da der kan sidde sprøjterester). Man kan også fjerne skrællen for en finere æblemos – men vi synes selv at det giver lidt lækkert bid at bevare skrællen på æblerne også 🙂
  2. Bland æbleternene med citronsaft og vaniljesukker
  3. Varm nu kasserollen op ved jævn varme og rør rundt samtidig.
  4. Når det begynder at dufte af æble og vanilje, skru da mere op for varmen og rør samtidig.
  5. Når æblerne er bløde og moset er æblemosen færdig
  6. Hæld den på glas og luk til
  7. Opbevar i køleskabet i ca. 3 dage

Vi håber at I kan bruge opskriften på æblemos til en masse andre søde sager og kreationer 🙂