Julen byder på mange traditioner, og kakaokonfekten kan vi da ikke komme udenom. Her samles familien og hyggen spreder sig i de små danske hjem.

Vores ristede hasselnødder både dufter og smager af nougat – så de er perfekte at inddrage i julekonfekten. Denne opskrift er simpel og smager så himmelsk godt, at I selvfølgelig skal have opskriften.

 

Ingredienser

  • 100g dampede hasselnødder
  • en knivspis salt
  • 2 tsk. kokosolie
  • 1 ½ spsk. agavesirup (eller anden sødemiddel)
  • 50 g mørk chokolade – her er brugt 92 %

 

Fremgangsmåde

  1. De dampede hasselnødder blendes sammen med salt, kokosolie og agavesirup indtil det bliver til nøddesmør i konsistens. Alt efter hvor stærk din blender er kan dette tage omkring 5-10 minutter.
  2. Husk også at stoppe undervejs og skrabe nougatmassen fra kanterne.
  3. Derefter laves et vandbad, hvor en lille kasserolle med lidt vand bringes i kog.
  4. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det over vandbadet i en lille skål. Husk at røre samtidig.
  5. Når chokoladen er helt smeltet hældes den over i blenderen med nøddesmørren, hvorefter det hele blendes sammen.
  6. Til sidst hældes nougatmassen ud på en glat flade som er dækket af bagepapir og fordel nougaten i den ønskede tykkelse. Brug en dejskraber og prøv så godt du kan at få en glat overflade.
  7. Stil på køl i fryseren i ca. 30 minutter, så massen kan størkne.
  8. Så er din hjemmelavede nougat klar til at blive skåret i de ønskede former og størrelser.
  9. Hvis nougaten ikke skal bruges med det samme, kan den sagtens blive i fryseren – tag den dog op ca. 20-30 minutter inden servering – igen kan dette dog variere alt efter hvor tykke nougat stykkerne er.Glædelig Nøddejul