Mmm.. Om efteråret står den på cremet hokkaido-tærte med cashewnødder. Det er en perfekt lille treat til alle de uhyggelige monstre, som kunne finde på at banke på døren d. 31. oktober.

Denne tærte kan sagtens forberedes et par dage før den er tiltænkt at blive serveret, da det er en raw kage. Dermed skal den blot opbevares på køl.

For et pænt snit skal den opbevares i fryseren, men den kan også opbevares i køleskabet for en lidt blødere konsistens.

 

Opskrift til 10-12 personer:

Det skal du bruge til bunden:

  • 100 g paranødder (kan købes her)
  • 100 g mandler (kan købes her)
  • 50 g valnødder (kan købes her)
  • 1 spsk. kakaopulver (kan købes her)
  • 100 g dadler uden sten
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1/4 dl vand fra dadlerne
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du:

  1. Lidt kogende vand hældes over dadlerne indtil de bliver bløde (ca. 5 minutter).
  2. Hæld vandet fra dadlerne men gem 1/4 dl.
  3. Nu blendes alle ingredienser sammen indtil du får en ønsket konsistens på din bund. Den må gerne have lidt grove stykker nødder.
  4. Fordel nu lidt bagepapir i et tærtefad med en diameter på 20 cm.
  5. Brug en ske til at fordele hele dejen i tærtefadet.
  6. Sæt nu din tærtebund i fryseren i ca. 2 timer.
  7. Nu er bunden klar til hokkaido fyldet.

 

Det skal du bruge til hokkaido fyld:

  • 300 g økologisk hokkaido-græskar med skræl
  • 150 g usaltede cashewnødder (kan købes her)
  • Saft fra 1 citron
  • 60 g kokosolie
  • 4 spsk. dadelsirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

  1. Cashewnødder sættes i blød i minimum 4 timer. Hvis du ikke har tålmodighed til dette trin, så kan du også nøjes med at hælde kogende vand over cashewnødderne – så skal de kun stå i blød 1 time 😉
  2. Hokkaido-græskar skyldes og skæres i små tern.
  3.  Put dinne hokkaido tern i en lille kasserolle og lad dem koge i ca 15 minutter, eller indtil de er helt møre.
  4. Derefter tilsættes alle ingredienser i en blender, og det hele blendes sammen indtil du får en cremet og ensartet masse. Alt efter hvor stærk din blender er, så kan dette godt tage lidt tid. Den skal helst være helt cremet og fin uden klumper i konsistensen.
  5. Brug nu en dejskraber til at fordele hokkaido-fyldet over din nøddebund.
  6. Stil nu din hokkaido-tærte tilbage i fryseren i ca. 4 timer.
  7. Nu kan du pynte din tærte alt efter hvad du ønsker

Pynt:

  • Kokosflager
  • 50 g mørk chokolade og 1 spsk. kokosolie

Vi har pyntet med kokosflager (kan købes her) og mørk chokolade. Smelt din chokolade over et vandbad sammen med kokosolien. Herefter kan du fordele din chokolade som du ønsker.

 

 

Smuk, dekorativ og ikke mindst velsmagende er tærten i hvert fald 🙂