En lækker hummus er altid et godt tilbehør enten til salaten, på brødet eller til grøntsags stave.

Hummus kan laves på utallige måder, men her kommer en basis opskrift, som både er lækker og cremet.

 

Ingredienser

  • 100 g tørrede kikærter (lægges i blød natten over) svarer ca. til en dåse kikætter
  • 1 dl vand
  • Saften fra en halv citron
  • 1,5 spsk. tahin*
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. kikærtemel
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 0,5 tsk. røget paprika (kan udelades)
  • salt og peber

*Tahin er sesamsmør, find vores opskrift lige her:

 

Fremgangsmåde

  1. Kog kikærterne efter anvisning (hvis du bruger dåsekikærter behøves de ikke koges inden)
  2. Hak hvidløg fint.
  3. Nu skal alle ingredienser og krydderier blendes godt sammen med enten en stavblender eller almindelig blender.
  4. Blend godt sammen indtil du får den ønskede konsistens.
  5. Smag til med salt og peber til sidst.
  6. Server med det samme eller opbevar i lufttæt beholder i køleskabet.
  7. Hummus kan også sagtens fryses ned og tages op ved lejlighed.