På en regnvejrsdag, kan denne indiske Dhal med tamari ristede mandler være  et godt bud på hyggemad indendøre.
Dhal er en krydret indisk linseret, som måske ikke ser ud af så meget, men som smager herligt.

Ingredienserne er både billige, og så er det en ret, som man sagtens kan fryse ned og tage op i løbet af ugen til de travle hverdage 🙂
Retten kan laves på mange forskellige måder, så dette er blot vores meget simple version på den populære indiske ret.

 

Det skal du bruge:

Ingredienser

  • 2 dl røde linser
  • 1 dl delikatesse linser (grønne linser kan også bruges)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 løg
  • 3 friske hvidløg
  • 1/2 tsk natron*
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk tørret koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 frisk chili hakket (kan undlades)
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • 4 dl vand

* Natron er med til at fjerne noget af den syrlige smag fra tomaterne – det gør virkelig en forskel 🙂

Topping/tilbehør:

  • Brune ris
  • Friske koriander
  • Tamari ristede mandler (se opskrift her)
  • Frisk lime

Fremgangsmåde

  1. Start med at “brænde de tørre krydderier”. Dette gøres ved at riste krydderierne nede i gryden uden fedtstof. De ristes ved lav varme, så varmen stille og roligt trænger ind. Ved at riste inden brug vil der nemlig komme endnu mere god smag og aroma fra krydderierne (prøv det 🙂 !!).
  2. Hæld derefter olie ned i gryden sammen med chili, løg og hvidløg.
  3. Svits det hele indtil løgene bliver gyldne.
  4. Tilsæt nu linser og rør godt i et par minutter.
  5. Tilføj nu de øvrige ingredienser til blandingen: Flåede tomater, vand og natron og rør det hele godt sammen.
  6. Lad simre under låg i ca. 30 minutter. Rør gerne løbende, så det ikke brænder på i bunden.
  7. Smag til med salt og peber
  8. Server med topping og tilbehør

Velbekomme 🙂