Mmmm.. Disse små crunchy jordnøddebidder er lige til at få mundvandet til at løbe.
De er en inspiration og en hyldest til den klassiske snickers bar.
Med kun 6 ingredienser, kan du sætte tænderne i disse herligheder! De er da en perfekt tilføjelse til fredags-slikskålen 😉

 

Opskrift til ca. 12-15 stk:

Ingredienser

  • 100 g jordnødder (for en saltede version jordnødder, find opskrift her)
  • 65 g peanutbutter (find opskrift her)
  • 50 g kokosmel
  • 100 g dadler
  • lidt vand

** Hvis du ikke salter jordnødderne, så tilsæt 1/2 tsk salt til opskriften

Pynt:

  • 50 g mørk chokolade
  • 1 tsk. kokosolie

 

Fremgangsmåde

  1. Først saltes jordnødderne.
  2. Dadler lægges i blød i lidt kogende vand
  3. Dadler + lidt vand fra dadlerne, peanutbutter og kokosmel blendes nu sammen til en klistret masse og hældes over i en skål
  4. Hak de saltede jordnødder groft og tilsæt dem skålen med den klistrede masse.
  5. Bland det hele godt sammen med let fugtede hænder
  6. Form nu med dine hænder i ønskede størrelser og sæt på køl mens pynt forberedes.

Sådan laves pynt:

  1. Sæt en lille kasserolle med vand over et varmt blus.
  2. Sæt en skål over kasserollen og tilsæt chokolade og kokosolie.
  3. Lad chokolade og kokosolie smelte og rør rundt samtidig.
  4. Når det hele næsten er helt smeltet kan du dyppe en jordnøddekugle af gangen, så den dækkes helt af chokoalde.
  5. Når alle jornøddebidderne er dækket med chokolade sættes de enten i køleskabet i minimum en time eller 15 minutter i fryseren.
  6. Opbevar gerne bidderne i en lufttæt beholder.
  7. Hvis bidderne opbevares i fryseren, tag dem da op 15 minutter før servering for at få en blødere konsistens ved første bid 😉