Her kommer der en lækker opskrift på nogle lækre jordnøddestykker med blåbær og banan. De er både vegansk, uden raffineret sukker og glutenfrie. Men de er fyldt med en masse gode mættende kostfibre og smag. De gør sig faktisk rigtig godt som en morgenmads-bar. Så hvis du på forhånd ved, at det bliver en stresset morgen, så tag to af disse stykker med i bilen på vej til arbejdet. Så får du en god start på dagen alligevel 🙂

Det kan også være et lækkert supplement til weekendens hyggelige morgenbord, eller som en lille snack, når den stille sult melder sin ankomst 🙂

Opskrift til ca. 9 stk:

Det skal du bruge:

  • 80 g peanutbutter (se opskrift her)
  • 1 moden banan
  • 1 spsk dadelsirup
  • 1,5 tsk kokosolie
  • 1 knsp. salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk chiafrø (kan købes her)
  • 40 g kokosflager (kan købes her)
  • 60 g tørret blåbær (kan købes her)
  • 4 dl havregryn

Sådan gør du:

  1. Tænd din ovn på ca. 175 graders varmluft.
  2. Peanutbutter og banan moses godt sammen i en skål.
  3. Tilsæt nu vand, dadelsirup, kokosolie, salt, bagepulver, chiafrø og vaniljepulver og rør godt indtil alle ingredienser er blandet sammen.
  4. Nu kan du tilsætte de resterende tørre ingredienser indtil du får en let klistret masse.
  5. Beklæd en form med bagepapir og brug en dejskraber til at fordele dejen. Dejen skal være ca. 3 cm tyk.
  6. Sæt nu dejen i ovnen og lad den bage i ca. 20 minutter (måske lidt mindre).
  7. Dejen skal stadig være lidt saftig når den kommer ud af ovnen. Den skal nok sætte sig, når den er kølet af 🙂
  8. Når den er kølet af kan du skære ud i de ønskede størrelser.
  9. Opbevar i en lufttæt beholder i ca. et par dage (derefter kan de godt blive lidt tørre og kedelige..)
  10. Tip: når de måske ikke er så spændende længere, så kan man sagtens give dem en tur i ovnen igen, så bliver de bare helt sprøde – men så har man en crunchy bar i stedet 🙂