Om sommeren hører disse små sprøde kagelignende kammerjunker sig til.
Denne opskrift er både glutenfri, uden raffineret sukker og vegansk.

Nøddebazarens økologiske Valencia mandler giver kammerjunkerne en fin eftersmag af marcipan, som vi er helt vilde med!

Opskrift til ca. 1 lille plade:

Ingredienser

  • 150 g mandler (kan købes her)
  • 1,5 tsk loppefrøskaller
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk bagepulver (glutenfri version er brugt her)
  • Lidt salt
  • 4 spsk agavesirup
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 dL mandelmælk (find opskrift her)
  • Saften fra 1 lille citron

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft
  2. Blend mandler til mel
  3. Alle de tørre ingredienser blandes nu sammen i en skål
  4. Tilsæt derefter agavesirup, kokosolie, mandelmælk og citronsaft og rør godt sammen
  5. Lad blandingen stå i ca. 10 minutter, så dejen kan sætte sig
  6. Med letfugtede hænder tages en lille klump dej op af gangen og form i de ønskede størrelser
  7. De må ikke være for store, da de ellers kan få svært ved at blive sprøde!
  8. Bag i midten af den varme ovn i ca. 10 minutter, eller indtil de har en let gylden farve
  9. Kammerjunkerne skal derefter køles helt af for at blive sprøde
  10. Opbevar dem i en lufttæt beholder eller server 🙂