Vi kan ikke selv tage æren for denne lækre, svampede og herlige kanelkage.

Vi kan derimod takke bloggeren, og den nyudklækkede kogebogsforfatter, Christine Bonde (se hendes blog her)

Nøddebazaren har i samarbejde med Christine sørget for, at hun havde alle de nødder, som hun skulle bruge, til at skabe den veganske dessertkogebog “Vegansk til den søde tand”.

Alle hendes opskrifter er både glutenfrie, vegansk og uden raffineret sukker.
Vi siger mange tak for din inspiration og dit fantastiske arbejde Christine!

Er du interesseret i hendes bog kan den købes her

Vi har fået lov til at dele denne lækre opskrift fra Christines kogebog (det er nemlig vores opskriftsansvarlige, Mathilde, som var med til at lave denne kanelkage på hendes 25-års fødselsdag)

Opskrift til ca. 8 stk. i en for på 15 x 25 cm

Det skal du bruge:

Kanelkage:

  • 250 g sød kartoffel
  • 2 dl æblemos
  • 2 spsk. kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp nellike
  • 1 knsp salt
  • 200 g dadler uden sten
  • 100 g groft kokosmel
  • 50 g havregryn

Kaffeglasur:

  • 4 spsk. kakaopulver (kan købes her)
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 tsk kværnet instant kaffe
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl smeltet kokosolie

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 graders varmluft
  2. Skræld de søde kartofler og bag/damp/kog dem indtil de er møre.
  3. Blend de tilberedte søde kartofler sammen med æblemos, krydderier og c 150 g af dadlerne.
  4. Kom nu massen i en skål og bland kokosmel og havregryn med en ske i massen.
  5. Hak de resterende 50 g dadler og rør i massen.
  6. Beklæd nu din form med bagepapir, tilsæt dejen og bag i ovnen i ca. 40 minutter.
  7. Server kagen, når den er kølet helt af og har sat sig.
  8. Kaffeglasuren laves ved at blande kakao, kokossukker, kaffe og kanel i en skål.
  9. Tilsæt derefter kokosolie, og bland det hele godt sammen.
  10. Fordel glasuren udover den afkølede kage og server med det samme 🙂

 

Tak for opskriften Christine!