Denne karry dressing med cashewnødder er simpelthen så lækker og cremet og kan redde enhver kedelig salat!

Cashewnødder er generelt fantastiske at bruge til sin madlavning som fx i form af dressinger og dips, da de tilføjer en herlig cremet konsistens. Så det er ikke første gang, at vi bruger cashewnødder til dette.

Se også vores opskrift på vores cremet cashew dip med hvidløg og persille 

Dressingen i sig selv tager ikke lang tid at lave – det handler bare om at ligge cashewnødderne i blød i ca. fire timer inden den skal laves. Derudover har den også godt af at stå lidt på køl, så den rigtig kan trække saft og kraft fra krydderierne og hvidløg!

 

Denne opskrift er til en lidt større portion (men vi skulle bruge ret meget til et arrangement – så man kan roligt halvere opskriften 🙂 )

Det skal du bruge:

  • 200 g usaltede cashewnødder (kan købes her) OBS: husk at ligge dem i blød i fire timer
  • 3 dl vand – Tilføj mere eller mindre vand alt efter hvor tyk/tynd du ønsker, at den skal være.
  • 4,5 tsk karry
  • Saft og skal fra 1 økologisk citron
  • 1 fed hvidløg – hakkes fint
  • 1 tsk sirup
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Vandet fra cashewnødderne, som har ligget i blød i fire timer, hældes fra, og nødderne skylles.
  2. Hæld cashewnødder og 3 dl rent vand i en blender og blend indtil der ikke er klumper.
  3. tilsæt derefter krydderier, revet citronskal, citronsaft, hakket hvidløg og sirup og blend det hele sammen.
  4. Smag til med salt og peber til sidst og sæt på køl i lufttæt beholder.

Velbekomme 🙂