Vi kender alle til lysten til noget saltet og sprødt. I stedet for at ty til chips-posen, så prøv at lave disse kiks med chufamel.

De er lette at lave, og man kan putte i præcis hvad man har lyst til.

Denne opskrift giver en pladefuld chufakiks

 

Ingredienser

  • 1,5 dl chufamel (chufa lægges i blød i 24 timer, hvorefter det blendes til mel)
  • 0,5 dl græskarkerner
  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 0,5 dl hørfrø
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 2 tsk. loppefrøskaller
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl vand

 

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 graders varmluft
Alle ingredienser blandes sammen i en skål, hvorefter det skal trække i ca. 10 minutter.

  • Hæld nu dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
    Tag et nyt stykke bagepapir og læg over dejen, og spred dejen godt ud på pladen – brug evt. en kagerulle.
  • Bag kiksene i ovnen i ca. 15-20 minutter. Husk at holde øje!
  • Knæk stykkerne i de ønskede størrelser og opbevar i en lufttæt beholder i et mørkt skab.

 

 

Denne opskrift er meget simpel, og kun fantasien sætter grænser. Prøv for eksempel at tilsætte noget krydderi til blandingen såsom en tsk. timian eller andet krydderi efter eget ønske!