De fleste elsker knækbrød, og det er den perfekte eftermiddags-snack, hvis den stille sult banker på. Vi har lavet en opskrift som både er glutenfri og vegansk, men fyldt med smagsfulde frø og kerner!

Nyd for eksempel disse knækbrød med en frisk rød pesto 🙂

 

Knækbrød:

Opskrift til ca. 1 bageplade

Det skal du bruge:

  • 3 dl vand
  • 1 dl sesamfrø (kan købes her)
  • 1 dl græskarkerner (kan købes her)
  • 2 dl solsikkekerner (kan købes her)
  • 2 dl knuste hørfrø
  • 2 spsk chiafrø (kan købes her)
  • 1,5 spsk timian
  • 1 tsk salt

 

Sådan gør du:

  1. Tænd en ovn til ca. 170 grader.
  2. Alle tørre ingredienser hældes over i en skål og blandes med en dejskraber (den skal nemlig bruges igen 😉 )
  3. Tilsæt vand og rør godt. Dejen skal være ret våd.
  4. Lad nu dejen stå i ca. 10-15 minutter, så den kan samle sig lidt (imens du venter, kan du jo lave den røde pesto)
  5. Fordel nu dejen med dejskraberen på en bageplade med bagepapir og sæt derefter i den varme ovn.
  6. Efter 10 minutter tages bagepladen ud, så du kan skære dejen i de ønskede knækbrød størrelser (det er meget lettere, når dejen har bagt lidt)
  7. Sæt derefter knækbrødene ind i ovnen igen og bag i ca. 40 minutter indtil de er gyldne og sprøde.
  8. Sæt dem over på en rist og lad dem dampe af.
  9. Opbevares i lufttæt beholder ved stuetemperatur

 

Frisk rød pesto med solsikkekerner:

Det skal du bruge:

  1. 25 g solsikkekerner (kan købes her)
  2. 100 g rød peber
  3. 50 g soltørret tomater (her er brugt dem uden olie)
  4. 1 knsp. cayenne peber
  5. lidt vand

 

Sådan gør du:

  1. Alle ingredienser blendes sammen til en lidt grov pesto – og så er den klar til at blive serveret sammen med knækbrød, som dip til nogle grøntsager osv.
  2. Velbekomme 🙂
  3. Kan holde sig på køl i lufttæt beholder i ca. 3 dage.