Anettes kernerige rugbrød må i den grad siges at være super lækkert med masser af smag og masser af kærlighed!
Vi ved ikke, hvem Anette er, men vores madskribent Mathilde fik engang en opskrift på Anettes rugbrød – og det er en opskrift, som vi simpelthen er nødt til at dele med jer!

Nøddebazaren forskellige kerner er med til at give brødet både smag og bid! Så kan madpakkerne og lækre stykker smørrebrød bare komme an 🙂

OBS: Men husk – denne opskrift tager lidt tid, fordi dejen skal stå længe og arbejde med surdejen!

Opskrift til 1 brød:

Det skal du bruge til dag 1:

  • Ca. 225 g surdej (find opskrift på en surdej her)
  • 7 dl vand
  • 2 spsk salt
  • 150 g hvedemel
  • 280 g rugkerner
  • 280 g rugmel

Sådan gør du på dag 1:

  1. Surdej og salt opløses i vandet. Hvedemel, rugmel og knækkede rugkernes blandes i opløsningen. Dejen røres sammen og sættes til hævning natten over ved stuetemperatur, dækket af et viskestykke

Det skal du bruge til dag 2:

  • 1 flaske hvidtøl (en almindelig pilsner kan også bruges 😉 )
  • 1 spsk sirup eller honning
  • 150 g knækkede rugkerner
  • 150 g hørfrø
  • 200 g græskarkerner (kan købes her)
  • 200 g solsikkekerner (kan købes her)

Sådan gør du på dag 2:

  1. Øl tilsættes først dejen, så den kan trænge langsomt ned.
  2. Tilsæt derefter sirup/honning.
  3. Tag nu noget af dejen fra, som er din fremtidige surdej. Den skal opbevares i lufttæt beholder i køleskabet 🙂
  4. De øvrige frø og kerner og rør dejen godt sammen.
  5. Smør en rugbrødsform med lidt fedtstof som fx en olie.
  6. Hæld nu dejen i formen og stil til hævning i minimum 8 timer dækket med et viskestykke.
  7. Bag brødet i 1,5 time ved 200 graders varmluft.
  8. Når brødet er færdigbagt, skal det ud af formen og vikles ind i et vådt viskestykke og stå natten over.
  9. Opbevar rugbrødet i et mørkt og lukket skab i en lufttæt pose. Frys eventuelt halvdelen ned 🙂