Dip og dyp er altid lækkert – om det er til brød, chips, grøntsagsstave osv.

Denne dip kan klart anbefales som tilbehør til din grillmad.
Med de friske krydderurter får dippen nemlig en lækker – og ja pikant smag 🙂

Opskriften kan vi ikke engang tage æren for. Den er nemlig fra kogebogen NØDDER, som i den grad er en investering værd!

Opskrift til ca. 2 dl

Ingredienser

  • 2-3 store håndfulde koriander eller basilikum, minimum 100 g
  • 10-15 g ingefær
  • 100 g usaltede macadamianødder – køb dem her
  • 1 lille økologisk citron
  • 1 tsk. ahornsirup eller honning
  • 1/2 tsk. himalayasalt
  • ca. 1 dl kokosvand – alternativ er afkølet møntete eller koldt vand
  • evt et nip chili

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og slyng de friske krydderurter
  2. Hak ingefæren
  3. Riv citronskal og pres ca 2 spsk. af saften over i en blender.
  4. Tilføj nødder, agavesirup, salt, kokosvand og evt. lidt chili
  5. Blend indtil du får en cremet dip
  6. Smag evt. til med mere citronsaft