Mmm… Mandelfyldte dadler med chokoladeovertræk – en uhyggelig simpel opskrift, men som smager himmelsk.

Jeg lavede disse små godter udelukkende fordi, at jeg havde tempereret chokolade samt hakkede mandler til overs, som skulle bruges til pynt til rabarber is – men det var da synd, at alt den dejlige chokolade bare skulle gå til spilde! Vi går IKKE ind for madspild, så jeg tænkte… Hvad gør jeg?

Jeg kiggede i køkkenskuffen og fandt nogle dadler, og så kom jeg frem til at putte en hel mandel ind i dadlen, efterfølgende dyppe den i chokolade og til sidst drysse lidt hakkede mandler over – og jeg må sige, at de smager HIMMELSK! Det er både simpelt og kræver kun 4 ingredienser!!!

Jeg er næsten ærgelig over, at jeg ikke lige havde lidt peanutbutter, for jeg er helt sikker på, at en fyldt dadel med peanutbutter og efterfølgende overtrukket med mørk chokolade vil smage intet mindre end fantastisk – hermed er inspirationen givet videre 🙂

Billederne er taget, imens chokoladen ikke var størknet endnu – men tøj hvor er de lækre, hva?

 

Men for god ordens skyld, vil jeg lige skrive opskriften ned på disse herligheder, som blev til en august aften:

Opskrift til x antal mandelfyldte dadler:

Ingredienser

  • Dadler uden sten (kan købes her)
  • Mandler (kan købes her)
  • Mørk chokolade
  • 1-2 tsk kokosolie

 

Fremgangsmåde

  1. Put én mandel i hver enkelt dadel.
  2. Hak ligeledes en håndfuld mandler, som skal pynte de chokoladeovertrukne dadler.
  3. Smelt chokolade i en gryde over et vandbad
  4. Et vandbad laves ved at fylde lidt vand i en gryde med en skål som låg, hvorefter vandet bringes i kog.
  5. Imens du venter på at vandet bringes i kog, kan du hakke chokoladen groft og tilsætte skålen, som er over gryden.
  6. Tilsæt yderligere kokosolie (kokosolie er med til at give chokoladen det karakteristiske knæk)
  7. Chokoladen og kokosolien vil nu langsomt smelte, da de varme dampe, fra gryden, vil varme skålen op.
  8. Rør hele tiden i chokoladen, imens den smelter.
  9. Når ca. halvdelen af chokoladen er smeltet, tages skålen af gryden, og resten af chokoladen smeltes udelukkende fra den allerede smeltede chokolade – rør stadig hele tiden i chokoladen!
  10. Når alt chokoladen er smeltet, så er du klar til at chokoladeovertække dine mandler og efterfølgende drysse med lidt hakkede mandler.
  11. OBS: Lad dine chokoladeovertrukne dadler dryppe af og tørre på en rist – på billedet ses de fine dadler på en tallerken, som de også blev sat til at tørre på – jeg havde ikke lige kalkuleret med, at de ville være lidt sværere at få fri fra tallerkenoverfladen, når chokoladen var størknet 🙂
  12. Når det så er sagt: rigtig god fornøjelse