En alternativ og lækker måde at bruge sine nødder på, er ved at lave nøddemælk. Denne opskrift på mandelmælk kan bruges på samme måde som almindelig mælk som fx i kaffen, ovenpå havregrynene, i sin smoothie osv.

Til ca. 1 liter mandelmælk skal du bruge:

Ingredienser

  • 220 g mandler (som er lagt i blød natten over)
  • 1 liter rent vand
  • 1-2 dadler
  • ½ tsk. vaniljepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Læg mandlerne i blød natten over.
  2. Næste dag hældes vandet fra og mandlerne skyldes.
  3. Tilsæt 1 liter rent i en blender og tilføj både mandler, dadler og vaniljepulver.
  4. Blend det hele sammen, indtil der ikke er hele mandelstykker tilbage. Dette kan godt tage et par minutter alt efter styrken på ens blender.
    Tag derefter en si, sæt den over en skål og put et rent viskestykke over sien.
  5. Hæld mandelblandingen igennem viskestykket for at separere mandelmælken fra pulpen.
  6. Vrid viskestykket til sidst for at få alt mælken med.
    Og VOILA: hjemmelavet mandelmælk!
    Men smid endelig ikke mandelpulpen ud!!
  7. Tænd ovnen på ca. 80 grader og fordel pulpen på en bageplade.
  8. Når ovnen er varm, sæt da bagepladen ind i ovnen og rør ca. hvert 10. minut i mandelpulpen med en træspatel. Pulpen skal nok være i ovnen i ca. 45 minutter for at blive helt tør.

Så har man SAMTIDIG en god omgang mandelmel som for eksempel kan bruges til en lækker omgang dadelkugler eller til glutenfri bagning. Så er der intet gået til spilde! Det kan vi ret godt lide her hos Nøddebazaren.