En lækker minestronesuppe med lækre kerneboller. Så er der dømt varme og hygge til en lidt kølig efterårs/vinter aften. Suppen er fyldt med smag, og kernebollerne kan sagtens også bruges til morgenbordet. Velbekomme!

Minestrone suppe:

Opskrift til 4-6 personer:

Det skal du bruge:

  • 2 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 5 gulerødder
  • 3 søde kartofler
  • 1 squash
  • 200 g spinat
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 liter grøntsags fond
  • 1 dl røde linser
  • 1 dl grønne linser
  • Ca. 3 dl. suppehorns pasta (kan udelades for helt glutenfri version)
  • Olie
  • Salt og Peber

 

Sådan gør du:

  1. Løg, Hvidløg og chili hakkes fint.
  2. Gulerødder, søde kartofler og squash må godt hakkes i lidt større stykker.
  3. Olie varmes op i en gryde og der tilsættes gulerødder, løg salt og peber.
    Rør godt sammen og tilsæt derefter det finthakkede hvidløg, chili og søde kartofler.
  4. Rør igen godt rundt, så alle grøntsager får varme – det giver nemlig en dejlig smag.
  5. Derefter tilføjes de to dåser flåede tomater, og når det lige begynder at koge tilsættes grøntsags fond og squash.
  6. Lad nu hele retten stå og simre med låg i ca. 45 minutter (imens man venter, kan man jo for eksempel bage vores glutenfrie kerneboller).
  7. Når de 45 minutter er gået tilsættes linser og der simres med låg i yderligere 10 minutter.
  8. Derefter tilsættes spinat og suppehorn, og retten står og simrer i 10 minutter, hvorefter suppen er klar til at blive serveret.

 

Glutenfrie kerneboller:

Opskrift til ca. 8-10 stk.:

Det skal du bruge:

  • 1/2 liter vand
  • 20 g loppefrøskaller
  • 1 tsk. salt
  • 15 g sesamfrø (kan købes her)
  • 15 g græskarkerner (kan købes her)
  • 15 g solsikkekerner (kan købes her)
  • 30 g hørfrø
  • 30 g kokosfiber
  • 100 g havregryn
  • 100 g hirsemel
  • 100 g fuldkornsrismel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 g varmluft
  2. Vand, loppefrøskaller og salt røres sammen.
  3. Lad blandingen stå og trække i ca. 10-15 minutter.
  4. Pisk nu blandingen med en elpisker i ca. 3 minutter – der skal nemlig luft i loppefrøskallerne, så bollerne kan hæve 🙂
  5. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør med en grydeske.
  6. Med let fugtede hænder tager du en klump dej op og former boller, som lægges på en bageplade.
  7. Bag nu bollerne i ca. 30 minutter.