En lille og raw mojitotærte med cashewnødder  er en lækker tærte, som kan serveres for kaffegæster eller måske som dessert til en aften, hvor der gerne må være gjort lidt ekstra.

Den mintgrønne farve på toppen kommer udelukkendeden friskplukkede mynte fra haven.

Der kan selvfølgelig være forskel på, hvor meget myntesmagen træder igennem, så smag dig frem 🙂

Tærten er både raw, glutenfri, uden raffineret sukker og vegansk. Den kræver lidt ekstra tid at forberede, men den er ventetiden værd!

(Og så er den da smuk!)

 

Opskrift til ca. 10 personer:

Ingredienser

Bund:

  • 160 g mandler (kan købes her)
  • 130 g dadler
  • 2 spsk kakao
  • 60 g kokosmel
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 knsp salt

Cashew-mynte creme:

  • 200 g cashewnødder (kan købes her)
  • 3 spsk kokosmælk (den fede del)
  • En stor håndfuld frisk mynte
  • Saften fra 2 små citroner eller 1 stor
  • 5 spsk agavesirup
  • 1 spsk kokosolie

 

Fremgangsmåde

  1. Først lægges cashewnødderne i blød i 3-4 timer i koldt vand og forbered bunden imens (trin 2)
  2. Kog vand og sæt dadlerne i blød, så det bliver lettere for din blender, at blende det hele sammen.
  3. Imens dadlerne ligger i blød kan mandler blendes groft og hældes bagefter over i en skål med kakao, kokosmel og salt.
  4. Blend nu de bløde dadler med lidt af kogevandet samt vaniljeekstrakt og kokosolie. Det skal være en klistret sammensat masse
  5. Hæld nu den flydende masse over i skålen med de andre ingredienser og bland det hele godt sammen med en ske – brug evt. hænderne, da det kan være lettere med den klistrede dej.
  6. Smør nu en springform med lidt kokosolie og fordel dejen
  7. Sæt nu springformen i fryseren i 1 time
  8. Nu laves cashewmynte-cremen ved at blende alle ingredienserne sammen, indtil det bliver til en ensartet og helt cremet konsistens. Smag til med enten mynte, sødme eller citron indtil du får den ønskede smag.
  9. Hæld nu cashew-mynte cremen over bunden og lad stå i fryseren i minimum 4 timer.
  10. Pynt derefter efter eget ønske – her er brugt mørkt chokolade, som er blevet tempereret over et vanddampbad
  11. Opbevares i lufttæt beholder i fryseren
  12. Tag tærten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering

Velbekomme 🙂