Kan du godt lide lidt sødt til kaffen?
Så prøv disse nøddesmåkager med tranebær.

De tørret tranebær tilføjer en herlig syrlig smag. Men du kan selvfølgelig sagtens udskifte dem med for eksempel rosiner, hvis du ikke er til tranebær 🙂

(Umiddelbart kan man da godt lige nyde sådan en lækker småkage til kaffen, ikk? 😉 )

Denne opskrift er både uden raffineret sukker og helt vegansk.

Opskrift til ca. 15-20 stk.

Ingredienser

  • 175 g tørret tranebær
  • 80 g macadamianødder (kan købes her)
  • 70 g dampede hasselnødder (kan købes her)
  • 70 g solsikkekerner
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1,5 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. tahin (find opskrift her)
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1/2 tsk. salt

Pynt:

  • Smeltet mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
  2. Hæld kogende vand over halvdelen af tranebær, og lad dem stå og blive bløde.
  3. Imens tranebærene trækker, blendes nødder og solsikkekerner sammen og hældes over i en skål.
  4. Hæld det kogende vand fra tranebærene men gem en lille smugle af vandet til blenderen.
  5. Blend nu kokosolie, salt, tahin, vaniljepulver, agavesirup og de blødgjorte tranebær og vand sammen til en ensartet masse
  6. Hæld nu massen samt de resterende tranebær, som ikke er blevet blendet, over til skålen med nødde- og kerneblandingen.
  7. Miks det hele godt sammen.
  8. Form nu kugler af småkagedejen og sæt på en bageplade.
  9. Tryk nu kuglerne helt flade med letfugtede hænder og bag i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter.
  10. Frygt ej – smøgerne kan godt være lidt bløde, lige når de kommer ud af ovnen. Du skal blot lade dem køle helt af, og så bliver de sprøde 🙂
  11. Når dine nøddesmåkager er helt kolde kan de pyntes med smeltet mørk chokolade

Rigtig god Bagning!