Ja noget så “eksotisk” som øllebrød kan faktisk godt se yderst lækkert og farverigt ud.

Vi har taget en gammel klassiker, som de fleste sikkert har fået serveret som barn og “peppet den lidt op”. Hvis du har lidt tørt og kedeligt rugbrød tilovers, så sæt det i blød natten over med lidt vand, øl og sirup, og så er der en hurtig og næringsrig morgenmad næste dag 🙂
Vi har på billedet hældt noget kokosmælk over, som er blandet op med lidt vanilje, sirup og citron 🙂 Derudover er den toppet med lidt forskellige nødder samt granatæble og blåbær! Mums!

 

Opskrift til 2 portioner:

Det skal du bruge:

  • 250 g rugbrød (du kan finde en opskrift på rugbrød her)
  • 3 spsk agavesirup
  • 2 dl øl
  • 2,5 dl vand

Topping: 

  • Blåbær
  • Granatæble
  • Cashewnødder (kan købes her)
  • Pistaciekerner (kan købes her)
  • Kokosmælk blandet op med: citron, vanilje og sirup

Sådan gør du:

  1. Først røres øl, vand og sirup sammen
  2. Skær rugbrød i mindre tern og sæt over i en gryde
  3. Hæld nu øl-vandet over rugbrødsternene og lad det stå og trække enten i 15 minutter eller natten over.
  4. Når rugbrødet er blødt op, skrues op for middelvarme under gryden.
  5. Rør godt i øllebrødet indtil der kommer den ønskede konsistens.
  6. Top derefter din øllebrød og server med det samme

Velbekomme 🙂