Hvordan skal nødder opbevares?

Du har nu købt nødder på Nøddebazaren og tænker: ”hvordan skal nødder opbevares?”. Dette vil vi hjælpe med at besvare på denne side.

Brug en tæt beholder

Nødder kan hurtigt blive tørre og smagsløse, hvis de ikke opbevares på den rigtige måde. Første regel er altid at opbevare nødder i en lufttæt beholder.

Dette er først og fremmest for at sørge for, at luftfugtigheden holdes lav og stabil. Nødder skal altid opbevares tørt, ellers risikere du at nødderne bliver bløde og kan gå i forrådnelse.

Ved at opbevare nødderne i en lufttæt beholder, så sørger du samtidig også for at de ikke tager omkringliggende aromaer til sig. Det er ikke så lækkert at putte mandler, der dufter og til dels smager af hvidløg, ovenpå sin yoghurt om morgenen 😉

På bordet, i skuffen, i køleskabet eller i fryseren?

Nødder er generelt langtidsholdbare fødevarer. Kvaliteten, smagen og sprødheden afhænger dog meget af det miljø, som de opbevares i. Nødder kan godt holde til at stå fremme på køkkenbordet eller i en skuffe, det er blot nødvendigt at undgå direkte sollys.

Hvis du ønsker den bedste smag, sprødhed og holdbarhed, så anbefaler vi, at du opbevarer dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

På Nøddebazaren.dk kan du spare mange penge ved at købe større portioner sammenlignet med danske supermarkeder. Har du købt en større portion og er nervøs for, at du ikke kan nå at spise dem alle inden udløbsdatoen, er det bedste råd at opbevare dem i en lufttæt beholder/pose i fryseren.

Har du købt nødder i Nøddebazarens bionedbrydelige 1 kg. Pose, kan du putte denne direkte i fryseren eller i køleskabet.

Er uheldet allerede ude?

Er dine nødder allerede blevet en smule kedelige eller tørre? Så kan de muligvis stadig reddes.

Placer nødderne i et fad og rist dem i ovnen i 10-15 minutter ved 175 grader. Når nødderne er brune (uden at være brændte) eller når hinden så småt skaller af, så er de færdige. Det er en god idé at ryste dem i et viskestykke for at få det sidste af hinden/skallen af.