Denne friske pæresalat kan varmt anbefales. Ikke nok med at den er visuelt smuk at se på, ser den både let at lave og smagfuld. Den har en frisk smag fra citron, sprødhed fra kålen og “kant” fra dilden.

(Den smager også herligt dagen derpå)

 

Opskrift til ca. 4 personer:

Ingredienser

  • 1/4 hvidkål
  • Ca. 150 g spinat
  • 1,5 pære
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt dild
  • Saften fra 1,5 citron
  • Olie (fx olivenolie)
  • Salt og peber
  • En håndfuld hasselnødder efter ønske (kan købes her)

 

Fremgangsmåde

  1. Snit kålet fint – gerne med et mandolinjern.
  2. Hak spinat groft og skær pærene ud i tern.
  3. Snit nu forårsløg fint – igen kan mandolinjernet med fordel anvendes
  4. Dilden hakkes fint og alle ingredienserne blandes sammen i en skål.
  5. Pres saften fra citron over blandingen og tilføj salt og peber efter eget ønske.
  6. Bland hele salaten sammen og lad den gerne stå nogle timer inden servering, for at få mere smag.
  7. Inden servering ristes hasselnødder på en tør pande og hakkes groft.
  8. Hæld hasselnødderne over salaten og server med det samme.

Velbekomme 🙂