Denne opskrift på rå chokoladebarer gør sig godt som både en fredags-treat, en lille snack efter en lang dag eller som en overraskelse til børnenes madpakker.

Den er nem at lave, og barerne holder sig fint på køl!

Opskrift til ca. 10 stk.:

Det skal du bruge:

  • 65 g hele kakaobønner (kan købes her)
  • 60 g mandler (kan købes her)
  • 60 g tranebær (kan købes her)
  • 50 g kokosmel (kan købes her)
  • 50 g dadler
  • 50 g havregryn
  • 40 g macadamianødder (kan købes her)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. dadelsirup (eller anden sødemiddel)
  • 1,5 spsk. kakaopulver (kan købes her)

 

Sådan gør du:

  1. Dadler lægges i blød i vand, hvis de er lidt hårde.
  2. Kakaobønner, macadamianødder og mandler hakkes groft og hældes over i en skål sammen med kokosmel og havregryn.
  3. Tranebær skæres i halve og blandes sammen med kakaobønner og nødder.
  4. Kokosolie, dadler, dadelsirup og kakaopulver mixes sammen i en lille blender indtil den får en ensartet masse.
  5. Hæld nu massen over i skålen til de øvrige ingredienser og bland godt sammen – brug eventuelt hænderne, da det altså er lettest!
  6. Hæld nu hele blandingen i en form efter ønske og sæt i fryseren i en time.
  7. Kan opbevares i køleskabet efterfølgende i ca. 3-5 dage.
    Velbekomme!