Hvem kunne ikke godt spise en hjemmelavet rabarber is med chokolade og nøddedrys???

Vi synes i hvert fald, at det er et rigtig godt bud på en frisk og lækker sommerdessert eller til når is-sulten i de varme sommermåneder maser sig på 🙂

Inspirationen til at lave disse is kom fra en tur i Netto, hvor der var små is-forme til intet mindre end 10 kr i spotafdelingen! De er lavet i silikoneplastik, og derfor er de meget lette at arbejde med. Man kan helt sikkert finde lignende forme, ved at kigge i en isenkram eller lignende butikker med køkkenredskaber 🙂

Da rabarbersæsonen stadig er over os her i august, så besluttede jeg mig for at lave en ny omgang rabarbersaft, da det blev så vellykket sidst, og så blev der jo nok til at lave is – det har jeg nemlig ikke gjort før!

Sjovt var det bestemt – og jeg kan lige forestille mig, at nogle af de mindre familiemedlemmer ville ELSKE at være med (og måske spise den resterende smeltede chokolade, som ikke kom på isene 😉 )

(Og hyggeligt rod skal der også være plads til 😉 )

Opskriften på 3 stk is lyder:

Ingredienser

  • 3 stk. is-forme med tilhørende ispinde
  • Afkølet rabarbersaft, som er lavet på forhånd (Se opskrift her)
  • Mørk chokolade
  • 2 tsk. kokosolie
  • Mandler (kan købes her)
  • Man kan selvfølgelig også bruge andre nødder 🙂

Fremgangsmåde

  1. Den afkølede rabarbersaft hældes over i formene, og skal stå på køl i ca. 4-5 timer, eller indtil isene er helt frosne
  2. Når isene er klar til at blive pyntet skal chokoladen smeltes over et vandbad.
  3.  Et vandbad laves ved at fylde lidt vand i en gryde med en skål som låg, hvorefter vandet bringes i kog.
  4. Imens du venter på at vandet bringes i kog, kan du hakke chokoladen groft og tilsætte skålen, som er over gryden.
  5. Tilsæt yderligere kokosolie (kokosolie er med til at give chokoladen det karakteristiske knæk)
  6. Chokoladen og kokosolien vil nu langsomt smelte, da de varme dampe, fra gryden, vil varme skålen op.
  7. Rør hele tiden i chokoladen, imens den smelter.
  8. Når ca. halvdelen af chokoladen er smeltet, tages skålen af gryden, og resten af chokoladen smeltes udelukkende fra den allerede smeltede chokolade – rør stadig hele tiden i chokoladen!
  9. Når alt chokoladen er smeltet, så er du klar til at pynte dine is præcis som du ønsker
  10. Husk at gæld drys eller anden pynt over med det samme, efter du har puttet smeltet chokolade på dine is. Chokoladen vil nemlig hurtigt størkne 🙂
  11. Server nu dine is med det samme 🙂