Nøddebazarens store udvalg af både nødder og tørfrugter giver rig mulighed for at eksperimentere i køkkenet.

Her kommer vi med et bud på nogle (super velsmagende) rar abrikosbarer, som er sødet med vores lækre tørrede abrikoser.

De gør sig både godt til kaffen, til at stille den stille sult eller som en lille overraskelse til børnenes madpakke 🙂

Opskrift til ca. 8 hjerter: 

Det skal du bruge:

  • 80 g tørrede abrikoser (kan købes her)
  • 50 g mandler (kan købes her)
  • 50 g cashewnødder (kan købes her)
  • 30 g rosiner (kan købes her)
  • 30 g kokosmel (kan købes her)
  • 40 g havregryn
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 knsp. salt
  • 1/2 tsk. kanel

Sådan gør du:

  1. Abrikoser overhældes med lidt kogt vand, så de kan blive helt bløde
  2. Mandler blendes til mel
  3. Cashewnødder hakkes groft
  4. Nu blandes mandelmel, cashewnødder, rosiner, kokosmel, havregryn salt og kanel sammen i en skål.
  5. Blend nu de blødgjorde abrikoser med kokosolie og lidt af vandet fra abrikoserne, indtil massen er ensartet.
  6. Hæld nu massen ned i skålen til de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen med hænderne
  7. Nu skal massen fordeles imellem 2 stk. bagepapir og fordeles, indtil den er ca. 2 cm i tykkelse.
  8. Sæt i fryseren i ca. 15 minutter (så bliver barerne lettere at forme)
  9. Vi har brugt de aflagte julekageforme til at lave hjerteformede barer. De kan selvfølgelig også blot skæres i firkanter, rulles til kugler eller hvad man har lyst til 🙂
  10. Opbevares i køleskab i lufttæt beholder i ca. 5 dage
  11. Hvis barerne ikke skal bruges med det samme, kan de sagtens holde sig meget længere i fryseren – så skal de blot tages op ca. 20 minutter før servering

Velbekomme 🙂