Her kommer den lækreste og nemmeste opskrift på en hurtig og lækker raw hasselnøddebrownie.

Den er lige til at spise – og så kan man gøre det med nogenlunde god samvittighed 😉
Det er en vegansk opskrift, som også kan nydes af glutenallergikere eller hvis du vil undgå raffineret sukker – kagen er udelukkende sødet på dadler og den naturlige kokossirup.

Den blev bikset sammen på ca. 10 minutter, og det var slet ikke meningen, at den skulle deles som opskrift. Men denne brownie er det perfekte eksempel på det engelske ordsprog “less is more

Ingredienserne kan man helt sikkert finde i sit tørkammer – og ellers kan man i det nærmeste supermarked finde dét, som mangler 🙂

 

Opskriften giver ca. 12 brownie stykker

Ingredienser

  • 125 g hasselnødder (her er brugt en blanding af både ristede og ubehandlede hasselnødder)
  • 40 g mandler (kan købes her)
  • 2 spsk kakaopulver
  • ca. 12 stk. små dadler (kan købes her)
  • 2 tsk kokossirup
  • 1,5 spsk kokosolie
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kokosmel
  • 1 knsp. salt
  • 40 g smeltet mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Kog vand og sæt dadler i blød
  2. bland derefter havregryn og kokosmel sammen i en skål.
  3. I en blender tilsættes nu kokosolie, kakaopulver, nødder, salt, sirup, de bløde dadler og lidt af dadelvandet.
  4. Blend nu brownie-massen til en hel fin masse og hæld langsomt smeltet chokolade ned i blenderen, som kører.
  5. Hele blandingen hældes afslutningsvis i skålen med havregryn og kokosmel.
  6. Rør det hele godt sammen og fordel den våde “brownie-dej” i en beklædt form.
  7. Sæt brownien i fryseren i ca. 1 time.
  8. Skær nu brownies ud i ønskede stykker og opbevar i fryseren.
  9. Tag stykkerne op ca. 30 minutter før servering.
  10. Brownien kan også opbevares i køleskabet, hvis den skal spises inden for de næste 3 dage 🙂 Her vilden dog være lidt mere “klistret” i konsistensen.

Velbekomme 🙂