Denne rødkålsalat med granatæble og appelsin er den perfekte julesalat.
Rødkål hører jo til i julen – og denne salat har en dejlig syrlig smag fra appelsin samt det søde fra granatæblerne.

Det smarte med denne salat er, at den faktisk har rigtig godt af at stå og trække saft og smag i et døgn. Dermed behøver du ikke stresse over denne salat d. 24. december.

Drys med grovhakkede paranødder lige inden servering.

 

Opskrift til 2-3 personers tilbehør:

Ingredienser

  • 350 g rødkål
  • 1 stor appelsin
  • 125 g granatæble

Dressing:

  • Saft fra 1 appelsin
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. dijonsennep
  • 1/4 tsk. kanel
  • Salt og peber

Topping: 

  • Paranødder (kan købes her)

 

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen fint med et mandolinjern.
  2. Skær appelsinen ud i små tern.
  3. Bland nu rødkål, appelsin og granatæble i en skål
  4. Alle ingredienser til dressing blandes godt sammen og tilsættes salaten.
  5. Stil nu salaten på køl i et døgn.
  6. Nødder hakkes groft og kan fx serveres i en skål ved siden af salaten. Dermed kan man selv tilsætte nødder efter ønske 🙂