Hvorfor skal du lave saltede mandler, når man bare kan købe nogle, som er saltet i forvejen?

Jo det skal vi fortælle jer… Når I selv salter undgår i både den olie, som nødderne ofte vil være “badet” i sammen med ALT for meget salt.

Skal du skære ned på både salt og unødvendige kalorier, er det derfor en rigtig god idé at gøre det selv, da man derfor selv kan justere, hvor salt, som nødderne skal være.
(Derudover smager de altså også skønt!)

Ingredienser

  • 180 g mandler (kan købes her)
  • 125 g salt
  • 5 dl kogt vand

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på ca. 150 grader.
  2. Opløs salt i det kogte vand
  3. Hæld nødderne over i vandet og lad dem trække i 20 minutter mindst.
  4. Fordel til sidst nødderne på en beklædt bageplade og bag i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Nødderne opbevares i en lufttæt beholder.

Hjemmesaltede nødder er også en rigtig fin værtindegave – gem et syltetøjsglas og tag noget garn og skriv et lille kort. Det er både personligt og hyggeligt!