Tærte er en rigtig god ret, til at tømme køleskabet for grøntsager, som er ved at nå sidste holdbarhedsdato.

I stedet for den klassiske ægge-masse, kommer vi med vores udgave af en spinattærte med cashew-nøddesovs.

Derudover er tærebunden glutenfri!

 

Opskrift til ca. 4 personer

Ingredienser

Tærtebund:

  • 5 dl kikærtemel
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. bagepulver

 

Cashew nøddesovs:

  • 200 g cashewnødder
  • 3 dl vand
  • 2 spsk. gærflager
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. timian
  • salt

 

Spinatfyld:

  • 200 g frisk spinat
  • 1 stort løg
  • 150 g broccoli
  • salt
  • peber
  • olivenolie

 

Fremgangsmåde

  1. Cashewnødder sættes i blød i minimum 4 timer.
  2. Ovnen tændes og sættes til ca. 180 graders varmluft.
  3. Derefter hældes alle ingredienserne til cashew nøddesovs i en blender, og det hele blendes sammen i ca. 2-3 minutter. Sovsen skal være helt ensartet.
  4. Så laves tærtebunden ved at røre alle ingredienser sammen i en skål. Denne dej skal være klistret.
    Smør en tærteform med olie og hæld dejen over og fordel den grundigt. Brug evt. en ske.
  5. Lav prikker i tærtebunden med en gaffel.
  6. Sæt nu tærtebunden i ovnen i ca. 5-10 minutter.
  7. Imens laves spinatfyld.
  8. Hak løg og broccoli fint.
  9. Tilsæt først olie, løg, salt og peber i en gryde – det er smartest at brug en gryde, for at undgå spinat i hele køkkenet.
  10. Når løget er blødt tilsæt da frisk spinat og broccoli.
  11. Rør rundt og få alle grøntsager varmet.
  12. Når tærteformen har været i ovnen i de ca. 5-10 minutter, tages den ud af ovnen og spinatfyld fordeles over bunden.
  13. Derefter hældes cashew-nøddesovs over, så den fordeler alt fyldet.
  14. Sæt nu tærten tilbage i ovnen, og lad den bage i ca. 40 minutter.
  15. Når den tages ud, må den gerne stå og trække i ca. 10 minutter.

 

Velbekomme