Her kommer opskriften på en lækker, svampet kage med sweet potato og hampefrø. Den bliver næsten kun bedre og bedre jo længere tid den står i køleskabet. Den er blød som nougat i konsistensen, og så er den endda med sødkartoffel! (Børnene vil aldrig lægge mærke til det)

 

Opskrift til ca. 8-10 stk. kage:

Ingredienser

  • 400 g sød kartoffel uden skral
  • 2 bananer
  • 50 g ristede hampefrø
  • 100 g mandler (kan købes her)
  • 70 g havregryn
  • 50 g kakao
  • 80 g kokossukker
  • 4 spsk. agavesirup
  • 2 dl mandelmælk (se evt. opskrift her)
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft
  2. De søde kartofler uden skral hakkes i mindre stykker og koges indtil de er helt møre i letsaltet vand.
  3. Mandler, ristede hampefrø og havregryn blendes til mel
  4. Derefter tilsættes ALLE ingredienser i en skål, og så skal det hele blendes sammen – vi brugte en stavblender.
  5. Når dejen er helt fin og blød, så skal den hældes over i en form med bagepapir i bunden.
  6. Kagen sættes nu i ovnen og bages i ca 70-80 minutter (alt efter hvor svampet en konsistens der ønskes)
  7. Tag kagen ud, og lad den køle HELT af inden servering – som vi skrev i indledningen, så smager denne kage fantastisk dagen derpå, og også dagen efter der.
  8. God bagelyst 🙂