Mmm… En syrlig cashew-cheesecake lavet på friskpresset øko citroner og en herlig nøddebund med kakao.

Lyder det ikke bare lækkert?

Den smukke gule  farve kommer naturligt fra gurkemeje – JA gurkemeje! Det er da fantastisk, som man kan bruge naturens egne naturlige farver til at dekorere og pynte på kager og andet bagværk 🙂

(Fun fact: Gurkemeje bruges også på mange hospitaler inden operation som farveindikator, så sygeplejersker kan se, hvilke dele af huden, som er desinficeret.)

 
Her kommer lige et billede af kagen for oven – smuk og elegant, som sagtens kan serveres til fest



Opskrift til ca. 10 personer:

Ingredienser

Nøddebund:

  • 125 g paranødder (kan købes her)
  • 160 g mandler (kan købes her)
  • 80 g dadler (kan købes her)
  • 2 spsk. kakaonibs
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 3 spsk. sirup
  • 2 tsk. flydende vanilje
  • 2 spsk. kokosolie

Syrlig cashew-top:

  • 300 g cashewnødder – OBS de skal lægges i blød i koldt vand i minimum 4 timer (kan købes her)
  • 4 øko citroner (citronskal skal rives fra to af citronerne)
  • 2,5 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. flydende vanilje
  • 3 spsk. sirup
  • 1/4 tsk gurkemeje

Fremgangsmåde

  1. Først lægges cashewnødder i blød i koldt vand i minimum 4 timer, og imens kan man forberede nøddebunden
  2. Mandler startes med at blive blendet helt fint til mel, og hældes over i en skål.
  3. Hak paranødder groft og hæld dem over til mandelmelen.
  4. Tilsæt yderligere til skålen: salt, kakaonibs og kakao og bland det godt sammen.
  5. Dadler lægges i blød i 5 minutter i kogende vand, hvorefter de blendes sammen med kokosolie, sirup og vanilje.
  6. Tilsæt nu hele denne søde og tyktflydende masse til de øvrige tørre ingredienser og miks det godt sammen.
  7. Fordel nu nøddebundsdejen i en smurt springform, og sæt den i fryseren.
  8. Derefter laves den syrlige cashew-top ved at blende alle ingredienser sammen til en cremet og ensartet gul masse.
  9. Hæld nu cashew-toppen over nøddebunden og sæt på køl i 4 timer.
  10. Herefter kan pyntes efter eget ønske. (Chokolade er ALTID et godt valg 😉
  11. Opbevar kagen i fryseren i yderligere 2 timer eller mere.
  12. Hvis den har været i fryseren i mere end 4 timer, så stil den ud på køkkenbordet 20 minutter inden servering 🙂

Rigtig god arbejdslyst i køkkenet