Denne tahinbrownie med kakaobønnerne giver både en intens smag af chokolade samt en lækker knassende fornemmelse ved den første bid.

Server brownien enten med friske bær, is eller præcis som den er. Lige meget hvad: hvis du er chokolade-elsker, så vil du med garanti elske den kraftfulde smag af chokolade!

 

Opskrift til ca. 12 stk.

Ingredienser

  • 130 g tahin (se opskrift her)
  • 1 chia æg (1 spsk. chiafrø og 3 spsk. vand røres sammen og står i ca. 10 minutter)
  • 1/2 dl mandelmælk (se opskrift her)
  • 30 g kakaobønner
  • 2 spsk. kakao
  • 60 g havregryn
  • 60 g dadler
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt

Chokolade-glasur

  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. kakao
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 knsp. salt

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen til ca. 180 grader
  2. Tahin, chia æg, kakao, vaniljepulver, salt og mandelmælk røres godt sammen i en skål
  3. Havregryn blendes til mel og tilføres nu blandingen. Rør godt.
  4. Dadler hakkes groft, og det samme gøres med den mørke chokolade og kakaobønner.
  5. Tilføj og rør forsigtigt de grofthakkede ingredienser i skålen.
  6. Put bagepapir i bunden af en form.
  7. Dejen til din tahinbrownie fordeles således at dejen er ca 3 cm i højden
  8. Bag nu brownien i ca. 18-20 minutter.
  9. Når brownien er bagt færdigt, skal den være HELT nedkølet, før glasuren hældes over kagen

Sådan gør du med chokolade-glasur:

  1. Kokosolie skal smelte ved jævn varme i en lille kasserolle.
  2. Tilføj nu både kakao, salt og agavesirup og rør godt sammen så der ingen klumper er.
  3. Hæld nu glasuren over den nedkølede kage.
  4. Sæt kagen på køl i ca. 10 minutter, så glasuren kan sætte sig.
  5. Velbekomme 🙂