Ja I læste rigtigt. Man kan faktisk lave ost ud af Nøddebazarens cashewnødder!

Her får I en opskrift, som vil passe perfekt til det øvrige ostebord

Nyd for eksempel cashew-osten sammen med vores opskrift på kernerige kiks med chufa mel.

 

Ingredienser

  • 130 g cashewnødder (lægges i blød i minimum 2 timer)
  • 2 tsk. basilikum
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 4 spsk. gærflager
  • 1 knsp. himalayasalt
  • 1,5 tsk. majsstivelse
  • 2 dl vand
  • 0,5 tsk. dadelsirup
  • 1,5 tsk. agar agar pulver
  • Lidt smagsneutralt olie til at pensle formen

Pynt: fx pekannødder

Fremgangsmåde

  1. De udblødte cashewnødder hældes i en blender sammen med basilikum, hvidløg, æblecidereddike, gærflager, salt, majsstivelse samt 1 dl vand.
  2. Stil blandingen til side.
  3. Gør en lille form klar, i den ønskede størrelse din ost skal være.
  4. Formen skal være penslet med olie oppe langs kanterne.
  5. Tag en lille gryde og tilføj 1 dl vand sammen med agar agar pulveret.
  6. Rør med det samme og tilføj cashewnødde-blandingen.
  7. Tænd for komfuret og rør hele tiden i massen indtil det begynder at koge.
  8. Hæld nu blandingen over i formen.
  9. Stil nu formen i fryseren i minimum 2 timer.
  10. Nu er osten klar til ostebordet.
  11. Opbevar osten på køl i en lufttæt beholder.
    Den kan holde sig i ca. en uge på køl.