Står du og skal bruge en lækker vegansk ostesovs til for eksempel din lasagne?
Så prøv denne opskrift, som er lavet på blandt andet Nøddebazarens cashewnødder.

Den smager uhyggeligt meget af ost – men den er helt vegansk 🙂

Vi har tidligere lånt en opskrift fra bloggen Englerod.
Denne udgave minder meget om den tidligere opskrift, men denne er mindst lige så god!

Ingredienser

  • 60 g cashewnødder (kan købes her)
  • 2 mellemstore kartofler (ca. 160 g)
  • 1/2-1 dl kogevand fra kartoflerne
  • 2,5 spsk. gærflager
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 knsp. salt
  • friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

  1. Cashewnødderne skal ligges i blød i minimum 4 timer.
  2. Skær kartoflerne i små tern og kog dem, indtil de er helt møre.
  3. Tilsæt nu alle ingredienser til en blender og blend indtil du får en helt cremet sovs. Tilsæt evt. mere vand for en tyndere konsistens
  4. Ostesovsen kan passende laves i dobbelt portion og fryses ned, eller du kan bruge sovsen som dip eller dressing 🙂