Her kommer en opskrift på en vegansk cheesecake med græskar og cashewnødder. Denne cheesecake er en dejlige efterårskagedessert, som for eksempel kan laves, når det skal være Halloween!

 

Opskrift på vegansk cheesecake til ca. 10 personer:

Ingredienser til bund

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en stærk blender/foodprocessor og blend ingredienserne sammen til en klistret masse.
  2. Tag en tærtefad (her er brugt et fad med en diameter på 12 cm) og beklæd den med bagepapir.
  3. Den klistrede nøddebundsmasse spredes jævnt ud i tærtefadet med letfugtede fingre ved at trygge dejen ned i fadet.
  4. Sæt fadet i fryseren mens fyldet forberedes.

 

Ingredienser til fyldet

  • 5 dl cashewnødder (OBS: SKAL UDBLØDES 4 TIMER I VAND)
  • 1 hokkaidogræskar til 3 dl græskar puré
  • 6 spsk. kokosolie
  • 6 spsk. agavesirup (eller anden sødning)
  • 1 tsk. vaniljepulver

 

Fremgangsmåde

  1. Græskarpuré laves først ved at skære hokkaidogræskarret i halve.
  2. Græskarkernerne fjernes.
  3. Skær nu græskarret i mindre stykker og kog det med letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil græskarstykkerne er møre.
  4. Blend derefter det kogte græskar med lidt salt.
  5. Afmål 3 dl af blandingen til græskarpuré.
  6. Græskarpuréen sættes med det samme på køl.
  7. Nu kan resten af fyldet forberedes.
  8. De udblødte cashewnødder hældes over i en si og skydes.
  9. Alle ingredienser, inklusiv græskarpuré, hældes over i en blender, hvor det hele blendes sammen, indtil det er en cremet konsistens uden klumper.
  10. Fyldes fordeles nu med en dejskraber over nøddebunden, som er kølet godt af.
  11. Lad til slut kagen køle i minimum 2 timer.
  12. 15 minutter inden servering tages den veganske cheesecake op af fryseren og pyntes. Kun fantasien sætter grænser – vi har pyntet med kokosmel og en farlig edderkop!

Vi håber, du vil nyde vores bud på en vegansk cheesecake, der er helt perfekt i efterårsmånederne og i forbindelse med Halloween!