Hvad er julen uden pebernødder?
Det ved vi altså ikke – så vi har lavet en opskrift på veganske pebernødder. De får hurtigt dit køkken til at dufte af jul og hygge. Det er samtidig en rigtig let opskrift, så det er da et super juleprojekt at give sig i kast med de kære små julenisser 🙂
Opskrift til ca. 1,5-2 plader:

Ingredienser

  • 130 g rørsukker
  • 80 g kokosolie ved stuetemperatur
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kardemomme
  • 4 tsk kanel
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 3/4 dl mandelmælk (se opskrift her)

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  2. Rørsukker og kokosolie blandes sammen i en skål
  3. Tilsæt derefter krydderier og bagepulver og bland igen
  4. Tilsæt hvedemel og rør rundt
  5. Tilsæt nu mandelmælk og rør.
  6. Nu skal der bruges håndkraft, for du skal ælte dejen nede i skålen med dine hænder. På den måde vil kokosolien også smelte lidt mere.
  7. Dejen skal være fast og ikke særlig våd.
  8. Form nu dine pebernødder – tag en lille klump dej og rul den til en kugle, sæt den på bageplade og pres den lidt med en finger.
  9. Bag nu dine pebernødder i midten af ovnen i ca. 10-15 minutter. Men husk at holde øje, det kan være forskelligt fra ovn til ovn
  10. Lad dine pebernødder køle helt af på en bagerist – og så er de klar 🙂
  11. De kan sagtens holde sig i en kagedåse hele december

 

Juletip: er dine julesmåkager ved at blive lidt bløde? Så put dem 5 minutter i en varm ovn, så bliver de sprøde igen 🙂